Relația
psihoterapeut/antrenor  - client

 

Psihanaliza este o relație strânsă.

 

Legăturile care se dezvoltă pe parcursul tratamentului creează un mediu sigur pentru ca persoana să dezvăluie informații personale. Experiența cu analistul este emoțională și intelectuală. De exemplu, o persoană poate avea dificultăți de încredere în analistul său. Discutarea acestui lucru îi poate ajuta să-și exploreze problemele cu încredere în viața ei de zi cu zi.

 

Antrenorul ajută prin favorizarea legăturii cu pacientul și ajută persoana să exploreze și să găsească semnificațiile din spatele gândurilor lor. Acest lucru poate ajuta persoana să rafineze, să corecteze, să respingă și să modifice gânduri și sentimente tulburătoare. În timpul analizei, persoana respectă aceste idei, notându-și influența asupra experienței în viața de zi cu zi, în fantezii și în vise. Lucrând cu analistul, persoana poate ajunge să obțină controlul asupra modelelor de viață invalidante și a simptomelor incapacitante.

De-a lungul timpului, comportamentul persoanei, relațiile și sentimentul de sine se pot schimba în moduri profunde și durabile.